Blog Lifestyle

Achter de schermen…(mei 2024)

De afgelopen weken waren megadruk. Ik heb deze maand dan ook geen enkele blog geschreven. Dat betekent overigens niet dat ik heb stilgezeten, hoor. Voor degene die trouw mijn blogs lezen is vast wel opgevallen dat er wat veranderd is aan de website. In het menu vind je nu mijn aanbod: Yoga, Ayurveda en Overnachten op Lommstead. Hier heb ik de afgelopen maanden hard aan gewerkt.

Yoga

Voor wie het nog niet weet. Ik geef af en toe les bij Semesta Yoga in Roermond. Een super fijne en kleine yogaschool. Ik ga daar af en toe op de maandagavond lesgeven. Onder het kopje aanbod zal ik aangeven wanneer die lessen zijn en hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

Ik zit er ook aan te denken om Outdoor yogalessen te gaan geven op Lommstead in Lomm. Wanneer je interesse hebt stuur mij dan een mailtje.

Ayurveda

Introductie tot Ayurveda heet mijn programma. Het is een programma van 2 weken waarin je ontdekt wat je dosha is, persoonlijke en haalbare adviezen krijgt om je voeding en levenstijl aan te passen zodat je dosha wat meer in balans komt, je leert herkennen wat past bij een dosha in balans en wanneer deze uit balans is of dreigt te raken. Met kleine aanpassingen in je voeding en levenstijl kun je grote effecten hebben.

Wil je nog gebruik maken van de korting van 50% dan kun je je opgeven via info@fionaharry.nl.

Overnachten

Het heeft super lang geduurd maar eindelijk is het weer mogelijk om te overnachten in onze stacaravan. Na een flinke lekkage twee jaar terug was hij niet meer in gebruik. Inmiddels zit er weer een nieuwe vloer in. Afgelopen weekend zijn de eerste zes bevriende gasten weer geweest. Vier in de caravan en twee in een eigen caravan op het gras. Erg leuk!!

Binnenkort is het ook mogelijk om met je eigen paard te komen logeren.

Je kunt gelijk in het menu via aanbod boeken. Je komt dan op de website van Campspace terecht.  Vergeet de eerste p niet want anders kom je op een héél andere website terecht.  

Lommstead

Smokey

Misschien leuk om een soort van klus update te geven over Lommstead.

Wc en douche:

De wc en doucheruimte is voorzien van een tegelvloer en de oude toilet is vervangen voor een zweeftoilet. Aanzet voor het maken van een scheidingswand tussen de wc en douche staat er ook al.

Paarden paddock:

Één grasweide is weg en betrokken bij de paddock. Dit was nodig om het overtollige modder te verspreiden. De paarden vinden de extra ruimte wel fijn. Voor achter de tractor hebben we een ondergronder gefixt. Hiermee kunnen we een sleuf graven in de paddock waardoor overtollig water makkelijker weg kan vloeien. De hoeveelheid water waar we de laatste maanden mee moeten dealen is echt next level. Dit helpt iets, maar het is nog steeds tot je enkels/knieën door de blubber jakkeren. Leuk hè, paarden aan huis?

De stal

Er is een waterkraantje in de stal gemaakt. Je hoeft nu niet meer de paddock in als je water nodig hebt.

De paarden:

Er is vandaag een nieuw paard in de kudde gekomen. Jada en haar paard Rowie staan nu bij ons. Elk paard moet z’n plaats weer vinden binnen de kudde. Dat gaat altijd wel gepaard met veel trappen en dreigen. Hopelijk keert de rust snel weer terug. Meer over de paarden zie je op @lommstead.

Campspace stacaravan:

We hebben een leuke buiten eettafel en vier stoelen voor gasten van de caravan. Mooie plant erop en voila. Best gezellig zo! De caravan is voorzien van een stevige nieuwe vloer. We zoeken nog een leuke naam voor de stacaravan. Heb jij een idee? Schrijf hem in een reactie op deze blog. Ben benieuwd waar jullie mee komen.

De moestuin:

We hadden dit jaar ook een moestuin. We hadden echt van alles; pompoenen, tomaten, aubergine, paksoi, zoete aardappel, normale aardappel, paprika’s ,pepers, courgettes, komkommer, snijbonen en haricotes. Één of  twee dagen vorst in april en alles was dood. De spruiten en de verschillende slasoorten hebben het alleen overleefd. Onze fruitbomen doen het dit jaar gelukkig nog beter dan voorgaande jaren.

Ik ben van plan om af en toe een soort van achter de schermen blog te schrijven, misschien wel elke maand. Waar zou jij graag meer over willen lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

[instagram-feed]