Lifestyle Yoga

Wat zijn de musthaves voor een home yogapractice?

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links om producten met jullie te delen die ik zelf gebruik en fijn vind. Wanneer je gebruik maakt van een van deze links (door te subscriben of iets te kopen) verdien ik een paar centen, deze zal ik gebruiken om nog meer leuke en handige content voor jullie te maken.

Wat zo fijn is aan yoga, is dat je niks fancy’s nodig hebt. Je kunt prima yoga doen in je pyjama, een simpele legging en een oud t-shirt. Een matje is ook niet echt nodig, wel fijn voor extra grip en misschien ter bescherming van de koude vloer. In veel yogastijlen worden er geen props gebruikt maar ze kunnen je wel ondersteunen in je practice. Heel veel yogabeoefenaars in arme landen hebben niet eens een yogamatje. Zoek je toch wat meer comfort en vind je het gewoon mooi dan vind je hieronder enkele musthaves die handig kunnen zijn:

Yogamat:

Ik heb wel eens een mat gehad waarbij ik elke keer uitgleed. Onhandig en zelfs gevaarlijk als je staat te balanceren op je handen en/of voeten. Een goede yogamat zorgt voor demping en grip. Kies een mat die past bij je voorkeuren en de intensiteit van je practice. De volgende mat vind ik heel fijn het heeft een goeie grip, hij is lekker dik en eco vriendelijk.

Yogablokken:

Yogablokken kunnen worden gebruikt om bepaalde yogahoudingen aan te passen, te ondersteunen en de intensiteit van de stretch te verminderen door de vloer dichterbij te brengen. Voor beginners heel handig maar ook gevorderden kunnen op tal van manieren yogablokken gebruiken. In mijn lessen attendeer ik studenten erop de blokken te gebruiken maar ook in mijn eigen practice gebruik ik regelmatig blokken. Ik heb nu kurkenblokken; die vind ik heel fijn, ze zijn stevig, zwaar en vallen daardoor minder snel om.

Yogariem:

Een yogariem kan helpen bij het strekken van bepaalde spiergroepen en bij het verbeteren van je houding. Het is vooral handig bij het bereiken van sommige houdingen.

Meditatiekussen:

Een meditatiekussen kan helpen om wat comfortabeler te zitten en je houding te ondersteunen bij een langere meditatie. Door te zitten op een meditatiekussen verhoog je je heupen en komen je knieën wat meer naar de grond waardoor het meteen een stuk langer vol te houden is. Een meditatiekussen moet stevig genoeg zijn maar niet te hard.

Yogakleding:

Deze yogalegging van Hummel vind ik zelf heel fijn. Ze schijnen niet door en door de hoge taille sta je echt nooit met een ontblote buik op je mat tijdens een downdog of een headstand.

Ruimte:

Het is natuurlijk ideaal als je een rustige en comfortabele ruimte kunt creëren thuis waar je ongestoord kunt oefenen. Bij mij thuis is het de vide, de tuin of de woonkamer. Heb jij al een plekje in gedachten die je gaat omtoveren tot yogaruimte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

[instagram-feed]