Blog

Powervrouw

‘Je bent echt zo’n powervrouw die alles maar even doet’.

Mijn dochter ( Pippa) rijdt elke zaterdag op de manege. De afgelopen maanden is Onno steeds meegeweest. Door de kou is het toch lastig om dan ook Skylar mee te nemen en blijf ik liever met hem thuis. Vandaag had ik wel zin om mee te gaan. De zon scheen volop en ik had de zomer al in mijn bol.

In de kantine raakte ik aan de praat met een moeder waarvan haar dochter net nieuw was op de manege. Ze vertelde over hoe ze daar terecht was gekomen en dat het geen bevlieging van haar dochter was en dat ze ondanks de hogere kosten heeft gekozen voor deze manege. Ook ik vertelde hoe en wanneer mijn dochter begon met paardrijden. Dat we zelf ooit bij deze manege hebben gelest maar nu onze eigen paarden hebben. Daarna ging het gesprek over Skylar dat het echt een ondernemend (lees druk) mannetje is en dat ze eerst dacht dat het een meisje was door z’n lange haren. Daar had ik mijn handen vol aan merkte ze op. Ik vertelde dat ik nog een zoon had van 6 maar dat deze elke zaterdag naar een zaterdagopvang gaat ivm met z’n syndroom en bijkomende problematiek. Zo daar heb je het maar druk mee en zwaar zei ze. Ze vroeg wat meer over Liam en ik vertelde er meer over. Toen vroeg ze of ik werkte. Ja, dat doe ik ook. Dat vond ze helemaal bizar. Oh, zegt ze. Jij bent echt zo’n powervrouw die alles maar even doet.

Ik had mezelf nog nooit als powervrouw gezien en eigenlijk eerder het tegenovergestelde. Ik had namelijk een heel ander beeld van hoe mijn leven eruit had moeten zien.

Niet dat het nu slecht is, integendeel. Ok, ik heb geen universitaire studie afgerond, woon ook niet in een villa met zwembad en stallen, ik heb geen nieuwe auto en bijna geen amerkkleding. Kan niet elke week naar de kapper, of regelmatig naar een schoonheidsspecialist.

Ik heb wel 3 prachtige kinderen, een lieve man, een handje vol familie, een hbo studie afgerond, een mooi en groot genoeg huis, 2 paarden, altijd gewerkt maar sinds kort mijn droombaan, en nog veel meer super leuke en goede plannen voor de toekomst zoals deze blog en mijn eigen bedrijf.

Nee, ik mag ook niet klagen en als je weet waar ik vandaan kom, welke struggles ik heb gehad tja dan ben ik zeker een powervrouw. Ja, ik ben een powervrouw. Soms heb je een complimentje nodig om te beseffen dat je het zo slecht niet doet. Dat weet ik sowieso wel hoor maar toch….

Wat ik steeds meer besef mede dankzij mindfullness is dat niet de materiële zaken mij maken tot deze powervrouw. Wat mij tot deze powervrouw maakt is dat ik altijd heb geloofd in het proces van leren te houden en accepteren van mezelf op alle vlakken: mind, body en spirit. Zoals ik van mezelf hou en accepteer, hou en accepteer ik ook anderen. Iedereen heeft z’n eigen struggles en volgt z’n eigen pad. En ook ik heb recht op mijn eigen pad.

Geen enkel leven gaat zonder hobbels, deze hebben we nodig om te leren en ons te blijven ontwikkelen. Mindfullness leert mij niet te blijven hangen in het verleden, met passie de toekomst tegemoet te zien, en te genieten van het NU.

Ik geloof dat iedereen een powervrouw kan zijn. Zolang je jezelf blijft ontwikkelen en blijft luisteren naar je hart, zolang je liefde blijft verspreiden en dankbaar bent voor alles in je leven, zowel het goede als het slechte, want beide maken je tot wie je bent. Jij bent jij, op jouw eigen pad en dat is goed zoals het is.

2 reacties

 1. Lieve Fiona,

  Wat een mooi verhaal heb je omschreven. Zo puur vanuit je hart, waarmee je veel mensen kan inspireren.

  Een powervrouw ben je zeker en mijn dag heb je weer goed gemaakt door te beseffen dat alles goed is. Zolang je je hart volgt, gelooft in jezelf, dan krijgt alles vanzelf een plekje.

  Liefs

  Lonneke

  1. Hey Lonneke,

   Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

[instagram-feed]