Blog

Op 5 vlakken selfcare

Wanneer je een zware week hebt gehad sluit deze dan af door jezelf eens goed te verwennen op verschillende vlakken. Hier onder wat tips. Wil je op een holistische manier aandacht besteden aan jezelf? Kies dan onder elk kopje een activiteit die je voor jezelf kunt doen. Plan het desnoods in. Het moet er niet voor zorgen dat je er gestrest of gehaast van wordt. Lukt het wel? Goed! Lukt het niet? Ook goed. Eigenlijk zou je er elke dag de tijd voor moeten nemen. Wees vooral mild voor jezelf. Lukt het niet om een uur iets te doen? Doe het dan 30 minuten of misschien wel korter. Net wat jij fijn vindt. Een beetje is altijd beter dan helemaal niks, toch?

Hier wat ideeën om je op weg te helpen.

Fysiek:

– Sporten (paardrijden, hometrainer, hiit, hardlopen en ashtanga yoga)

– Hammammen ( jezelf verwennen met lekker scrubs, douchegels en lotion) of je kunt naar een echte hammam gaan, maar dat kost geld.

– Gezond eten (vegan en biologisch) Niet dat ik altijd vegan of biologisch eet maar wanneer ik dat wel doe voel ik mij toch een stuk gezonder en een beter mens.

Intellectueel:

– Een boek lezen (ik hou van verschillende soorten boeken maar boeken over persoonlijke ontwikkeling zijn toch wel mijn favoriet.

– Iets nieuws leren ( zo ben ik natuurlijk bezig met mijn opleiding mbct (mindfullness based cognitive therapy) en de cursus buddhism and modern psychology.

– Mindfullness en meditatie

Sociaal:

– Qualitytime met je vrienden en familie (zou ik veel meer tijd voor moeten vrijmaken)

– Nieuwe mensen leren kennen (dit is duidelijk niet mijn sterkste kant. Je moet dan ook wel ergens anders komen dan thuis, werk of op stal. Heb gelijk een challenge bedacht voor me zelf. Deze zomer ga ik elke dag kennismaken met iemand.

-Organiseer een feestje, etentje, themaclubje, kledingruil enz.

Emotioneel:

– Spendeer je tijd met een dier (ik heb natuurlijk mijn paard Smokey, knuffelen met Smokey maakt alles weer goed).

– Zeg positieve dingen tegen jezelf en herhaal het gedurende dag. (Ik ben het waard of ik hou van jou)

– Help iemand in nood of doe iets aardigs voor iemand. (Geef iemand iets wat ze nodig hebben. Dat kan van alles zijn van een glimlach tot aan iets materieels

– Luister met je volle aandacht naar een ander

Spiritueel:

– Lees een spiritueel boek of boek vol inspiratie. (Laatste boek dat ik heb gelezen was ‘De vrouw die een jaar in bed lag’. Niet een super goed boek ofzo maar het inspireerde mij wel om wat vaker de boel, de boel laten. Relax!

– Maak een (bos of strand) wandeling (heerlijk, met onze autistische zoon is dat vaak het leukste uitstapje die we kunnen maken) rustgevend voor ons allemaal.

– Wees dankbaar (mijn humeur is in de ochtend stukken beter wanneer ik 5 dingen noem waar ik dankbaar voor ben)

En zo zijn er nog 1000 dingen die je zou kunnen doen. Heb jij leuke selfcare ideeën? Schrijf ze dan onderaan bij opmerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk

[instagram-feed]