Ontdek de diepte van Yoga

Yoga, een tijdloze praktijk die al duizenden jaren wordt beoefend, heeft de harten en geesten van mensen over de hele wereld veroverd. Maar wat is yoga eigenlijk? Voor sommigen lijkt het misschien gewoon een reeks ongemakkelijke houdingen op een yogamat, maar voor anderen is het een transformerende reis naar innerlijke rust, balans en welzijn, voor mij is dat niet anders.

De essentie van Yoga

Yoga is veel meer dan alleen fysieke oefeningen. Het is een holistische benadering van gezondheid en welzijn die lichaam, geest en ziel in harmonie brengt. Op zijn diepste niveau is Yoga een filosofie en een manier van leven die streeft naar het bereiken van eenheid en verbinding met het zelf, met anderen en de natuur.

De 8 ledematen van yoga

De yoga bestaat uit verschillende elementen/ ledematen

1. Yama’s: Ahimsa, Satya, Asteya, Brahmacarya en Aparigraha.

2. Niyama’s: Shaoca, Santosha, Tapah, Svadhyaya en Iishvara pranidhana.

3. Asana: zijn de yogahoudingen/poses/lichamelijke oefeningen

4. Pranayama: ademhalingstechnieken

5. Pratyahara: de aandacht van de geest terugtrekken van externe gebeurtenissen of objecten.

6. Dharana: concentratie

7. Dhyana: meditatie

8. Samadhi: is geen oefening maar het resultaat van de voorgaande oefeningen. En dat is sameness/ oneness oftewel eenheid.

De voordelen van yoga:

De voordelen van regelmatige yogabeoefening zijn talrijk en divers. Fysiek kan yoga helpen bij het verbeteren van flexibiliteit, kracht en houding. Terwijl het ook kan bijdragen aan het verminderen van pijn en het bevorderen van een gezond gewicht. Op mentaal en emotioneel niveau kan yoga stress verminderen en een dieper gevoel van welbevinden en tevredenheid geven.

Beginnen met yoga?

Het mooie van yoga is dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of fitnessniveau. Of je nu opzoek bent naar een intense workout, innerlijke rust of spirituele groei er is een yogastijl die bij je past.

Welke Yogastijl (en) vind je bij mij?

Ik geef les in Rajadhiraja Yoga, Vinyasa yoga, Gentle flow, Yin yoga en/of een mix hiervan.

Yoga is niet alleen een fysieke oefening, maar een levenswijze die ons uitnodigt om dieper in onszelf te graven, onze grenzen te verleggen en onze innerlijke licht te laten schijnen. Dus waar wacht je nog op? Rol je mat uit, adem diep in en begin je reis naar welzijn en verbondenheid met mij.

Namasté

[instagram-feed]